Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ο ιός του Facebook που χτυπά ύπουλα και πονηρά




Ένας κακόβουλος ιός με πορνό και βίαιο περιεχόμενο χτύπησε το Facebook εκμεταλλευόμενο την ευπάθεια ενός σέρβερ.
Την ανακοίνωση έκανε το ίδιο το Facebook κάνοντας λόγο για συντονισμένη επίθεση και υποστηρίζοντας ότι ήδη έχουν γίνει όλες οι ενέργειες ώστε αυτή η επίθεση να περιοριστεί δραστικά.

Πολλοί χρήστες έχουν εν τω μεταξύ παραπονεθεί από την εισβολή των ενοχλητικών εικόνων. Ο Graham Cluley, από την εταιρία ασφαλείας  Sophos έγραψε στο blog του ότι ο ιός εισβάλει από ένα ευπαθές σημείο ενός web browser, χωρίς να διευκρινίζει όμως, ποιος είναι αυτός ο browser  .

Σύμφωνα με το Facebook, οι χρήστες της ιστοσελίδας ενθαρρύνονται να κάνουν copy-paste, εκτελώντας έναν κακόβουλο κώδικα σε JavaScript στη γραμμή URL του browser τους, που τους οδηγεί στη διάδοση του ιού με «δόλωμα» κάποιο «δώρο». Αν το πρόγραμμα περιήγησης έχει «τρύπες», τότε το κακόβουλο λογισμικό, μπορεί να αποκτήσει  τον έλεγχο ορισμένων λειτουργιών, ή να συλλέξει ευαίσθητες πληροφορίες.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μηχανισμούς ασφαλείας για να μειώσει αυτές τις επιθέσεις, λέει όμως ότι το πρόβλημα θα λυθεί εντελώς, όταν κλείσουν οι «τρύπες» στους web browsers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας πούμε και καμιά κουβέντα...