Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

9 TΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗ





Kάποια στιγμη στη ζωή μας όλοι έχουμε νιώσει περίεργα και άβολα γιατί είχουμε κακή αναπνοή.Σε κάποιους αυτό συμβαίνει σπάνια και σε αλλους καθημερινά.
Συνήθως η κακοσμία του στόματος οφείλεται σε παράγοντες όπως το φαγητό,το κάπνισμα και το στεγνό στόμα.Στις μακροχρόνιες περιπτώσεις φταίει η ουλίτιδα και κάποια προβλήματα του στομάχου,όπως η γαστρίτιδα.
Στις περιπτώσεις που δεν χρειάζονται κάποια φαρμακευτική αγωγή και ιατρική παρέμβαση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φυσικούς τρόπους και να ξανοιάσουμε μια για πάντα.
Παρακάτω θα βρείτε 9 από τους πιο εύκολους και έξυπνους τρόπους για δροσερή και ευχάριστη αναπνοή.
ΜΑΣΗΣΤΕ
1. Μαϊντανό.
2. Βότανα και μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική,αποτελούν φυσικά ενισχυτικά για την αναπνοή. Μερικά από αυτά είναι το γαρύφαλλο, ο μάραθος και ο γλυκάνισος. Μπορείτε να τα έχετε μαζί σας και να τα μασάτε σαν τσίχλα.
3. Επίσης,τα σπόρια καρδάμου δίνουν μια γλυκύτητα στην αναπνοή και χρησιμοποιούνται ευρέως για αρωματική αναπνοή.
ΠΙΕΙΤΕ
1. Πιείτε τσάι φτιαγμένο από σπόρους τριγωνέλλας.
2. Φρέσκα βότανα όπως η πυραλίς, ο δυόσμος και η μέντα, έχουν απαλή και δροσερή γεύση και ταυτόχρονα είναι καταπραϋντικά για τον λαιμό.
3. Η σμύρνα είναι μια εξαιρετική λύση για την κακή αναπνοή, ενώ χρησιμοποιείται επίσης για να γιατρέψει λοιμώξεις του στόματος και πονόδοντους.
4. Το λιβάνι ως φυτό έχει αντιβακτηριδιακή δράση και εκτός από την κακή αναπνοή, βοηθά στην καταπολέμηση του πονόδοντου και του πονόλαιμου.
Τέλος ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό και φύλλα από φασκόμηλο,μέντα και μαϊντανό και βάλτε στη διατροφή σας φρούτα όπως το γκουάβα που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε σημαντικά την κακή αναπνοή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας πούμε και καμιά κουβέντα...