Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Οι ισχυρότερες γυναίκες επιχειρηματίες στον πλανήτη




Τη λίστα με τις 50 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο, στον τομέα των επιχειρήσεων, κατήρτισαν και φέτος οι Financial Times. Την πρωτιά καταλαμβάνει η
58χρονη αμερικανίδα Αϊρίν Ρόζενφελντ, που ηγείται του κολοσσού τροφίμων Kraft Foods.
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι στη δεύτερη θέση της λίστας φιγουράρει η 56χρονη Γκιουλέρ Σαμπαντζί, από την Τουρκία. Η Σαμπαντζί είναι επικεφαλής επιχειρηματικού ομίλου που ίδρυσε ο παππούς της τον περασμένο αιώνα.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η επικεφαλής πολυεθνικής εταιρείας Ίντρα Νούγι από την Ινδία, η οποία πέρυσι ήταν πρώτη στη σχετική λίστα. Ακολουθούν, η 53χρονη αφρο-αμερικανίδα Ουρσουλα Μπερνς της Xerox, η επίσης αμερικανίδα Αντρια Γιουνγκ, που διοικεί εταιρεία καλλυντικών και η 55χρονη Έλεν Κάλμαν επικεφαλής εταιρείας χημικών.
Στην έβδομη θέση βρίσκεται η κινέζα Ντονγκ Μινγκζού που ηγείται εταιρείας ηλεκτρονικών συσκευών, ακολουθεί η 51χρονη αμερικανίδα Αντζελα Αρεντς, επικεφαλής εταιρείας ειδών πολυτελείας, στην ένατη θέση είναι η 77χρονη γιαπωνέζα Γιοσίκο Σινοχάρα, επικεφαλής και ιδρύτρια εταιρείας υποστήριξης υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει η 51χρονη Ινδή Τσάντα Κοχάρ, επικεφαλής της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ινδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας πούμε και καμιά κουβέντα...