Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΚ! Τουρκικά F-16 βομβάρδισαν έναν …βοσκό!





Μαίνεται ο ανταρτοπόλεμος στην Νοτιοανατολική Τουρκία και στα σύνορα με το Ιράκ.
Η  αντάρτικη οργάνωση των Κούρδων ΡΚΚ-  «τρομοκρατική οργάνωση» κατά τους Τούρκους-  πραγματοποίησε έφοδο σε εργοτάξιο σε έκταση πετρελαίου στην περιοχή Μπάτμαν .
Κατά την επίθεση έχασαν την ζωή τους 2 άνδρες της ιδιωτικής ασφάλειας και ένας εργάτης. Η επίθεση έγινε στο χωριό Γιανικκαγιά της επαρχίας Κοζλούκ, στην έκταση πετρελαίου SELMO που ανήκει στην Αυστραλία. Τα μέλη του ΡΚΚ διέφυγαν επωφελούμενα από το σκοτάδι. Στην περιοχή εστάλησαν ενισχύσεις από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας και της Στρατοχωροφυλακής.
Την ίδια στιγμή  εκτελούνται αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον του ΡΚΚ στο όρος Καντίλ Όπως αναφέρεται στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο , στο Ντιγιάρμπακιρ από χθες το βράδυ απογειώνονται συνεχώς πολεμικά αεροσκάφη τα οποία βομβαρδίζουν το όρος Καντίλ, ενώ νωρίτερα βομβαρδίστηκε η περιοχή Ζαπ. Έγινε γνωστό ότι στόχος είναι τα κρησφύγετα και τα στρατόπεδα στα οποία καταφεύγουν τα μέλη του ΡΚΚ τους χειμερινούς μήνες.«Ο τουρκικός αεροπορικός βομβαρδισμός σημειώθηκε αργά χθες βράδυ. Κράτησε μία ώρα, είχε στόχο μερικά χωριά και αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας βοσκός», ανέφερε  Ιρακινός αξιωματούχος.
Να σημειώσουμε ότι η  Αεροπορία της Τουρκίας διεξάγει επιδρομές εναντίον καταυλισμών των ανταρτών του PKK στα όρη του βόρειου Ιράκ από τον Αύγουστο, μετά τον τερματισμό της εκεχειρίας και την αύξηση των επιθέσεων των μαχητών του στο τουρκικό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας πούμε και καμιά κουβέντα...