Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Μεμονωμένα επεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο



Με την καταγραφή μεμονωμένων επεισοδίων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης, η μεγάλη πορεία για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. 


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, στις πορείες πήραν μέρος τουλάχιστον 15.000 άτομα, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονταν χιλιάδες αστυνομικοί. 

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους αντιεξουσιαστές προς τα Εξάρχεια. 

Λίγο μετά τις 18:30 σημειώθηκαν επεισόδια και έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Εκεί οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων. Στις φλόγες τυλίχθηκε μάλιστα και ένα περίπτερο στην πλατεία Μαβίλη. 

Ομάδα νεαρών καταδίωξε μάλιστα δημοσιογράφους, εναντίον των οποίων εκσφενδόνισαν νεράτζια! 

Επέμβαση έκαναν τα ΜΑΤ και στο σταθμό του ΜΕΤΡΟ στους Αμπελόκηπους όπου προχώρησαν και σε μία σύλληψη, ενώ συνολικά έγιναν από την αστυνομία πάνω από 70 προσαγωγές. 

Νωρίς το απόγευμα, επικράτησε ένταση και έξω από τη Βουλή, όταν ομάδα νεαρών πέταξε βόμβες μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών. Στις φλόγες τυλίχθηκε μάλιστα το φυλάκιο έξω από τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού. 

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ας πούμε και καμιά κουβέντα...